Patatesli Kabaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Patatesli Kabaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabaklı Mücver

Patates ve kabak sevenler için mükemmel bir lezzete sahip olan patatesli kabaklı mücver, herkes tarafından kolaylıkla yapılabilmesinin yanı sıra, her evde bulunabilen malzemeler kullanıldığı için sıklıkla yapılan leziz yemekler arasında yer almaktadır. Bu nedenle, ana yemeklerin yanında yardımcı yemek olarak pişirebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde farklı bir garnitür çeşidi olarak da konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Patatesli Kabaklı Mücver İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Patatesli Kabaklı Mücver Nasıl Yapılır?

Patatesli kabaklı mücver hazırlığına ilk olarak patatesleri ve kabakları bol su altında iyice yıkayarak başlayalım. Ardından, derin bir kabın içine önce patatesleri rendenin ince tarafı ile rendeleyelim. Rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkarak bir kenarda bekletelim. Aynı işlemi kabaklar için de uygulayarak, rendeleyip suyunu sıktığımız kabakları patateslerin üzerine ekleyelim.

Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayarak kabın içine ekleyelim. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, yumurta, karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilave ederek mücver harcını iyice elimizle karıştırarak harmanlayalım. Mücver harcının kıvamına göre üzerine azar azar un ilave ederek harcın kıvam almasını sağlayalım.

Mücver harcının kıvamı ise ne çok cıvık ne de çok katı olacak, yani orta kıvamda olması gerekmektedir. Mücver harcımız istediğimiz kıvama geldikten sonra geniş bir teflon tavayı ocağa alarak üzerine yeteri kadar sıvı yağ ekleyelim ve yağın kızmasını bekleyelim. Ardından, mücver hamurundan bir yemek kaşığı dolusu alarak kızgın yağın içine bırakalım ve patatesli kabaklı mücveri arkalı önlü çevirerek kızartalım. Kızartma işlemine tüm mücver harcı bitene kadar devam edelim. Kızaran mücverleri geniş bir servis tabağına alarak yerleştirelim.

Hazır hale gelen patatesli kabaklı mücveri sıcak ya da soğuk olarak, herkesin damak zevkine göre üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ergintuğ

12 Temmuz 2024 Cuma

Patatesli kabaklı mücver yaparken patateslerin ve kabakların suyunu sıkmak neden önemli? Bu adımı atladığımda mücverimin kıvamı bozulur mu? Ayrıca, mücveri kızartırken yağın kızgın olması gerektiği söylenmiş, yağı yeterince kızdırmadan kızartırsam mücverlerim nasıl olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ergintuğ,

Patatesli ve kabaklı mücver yaparken patateslerin ve kabakların suyunu sıkmak oldukça önemlidir. Çünkü bu sebzeler yüksek su içerir ve suyunu sıkmadığınızda, mücver harcınız çok sulu olur. Bu da mücverin kıvamını bozarak hamurun dağılmasına ve düzgün pişmemesine neden olabilir. Dolayısıyla, harcın daha iyi tutmasını ve mücverlerin şeklini korumasını sağlamak için sebzelerin suyunu sıkarak fazla nemi uzaklaştırmalısınız.

Ayrıca, mücveri kızartırken yağın kızgın olması da önemlidir. Kızgın yağ, mücverin dışının hızlıca pişip çıtır olmasını sağlarken, içinin de düzgün şekilde pişmesine olanak tanır. Eğer yağ yeterince kızgın değilse, mücverler yağa fazla yağ çeker ve bu da hem lezzetini hem de dokusunu olumsuz etkiler. Sonuç olarak, yağın yeterince kızgın olmaması durumunda mücverleriniz yağlı ve yumuşak olabilir.

Umarım bu bilgiler işinize yarar ve harika mücverler yapabilirsiniz!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mücver Nasıl Yapılır?

Mücver Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi