Mücver Kek Mücver kek, az yağlı olması ve estetik sunumu nedeniyle tercih edilen lezzetli bir tariftir. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde sadece misafirlerinize değil, aynı zamanda ailenize de lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Bu sebeple, evde mutlaka bu tarifi denemeniz önerilir. Mücver Kek Malzemeleri
Mücver Kek Nasıl Yapılır? Tarifi hazırlamak için öncelikle tüm malzemeleri hazır hale getiriyoruz. İlk olarak kabakları bol suda yıkayıp kabuklarını kazıyoruz. Temizlenen kabakları rendenin kalın tarafı ile rendeliyoruz. Daha sonra kabakları bir süzgece alarak suyunu sıkıyoruz. Kabakları bir kenara alıp taze soğanı, dereotunu ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyıyoruz. Yarım yağlı beyaz peyniri de ezerek püre haline getiriyoruz. Bir kabın içine yumurtaları kırarak alıyoruz ve içine zeytinyağı ile yoğurdu ekleyerek karıştırıyoruz. Mücver kek için hazırladığımız yumurtaların içine kaşar peyniri rendesini, beyaz peyniri, kabağı, yeşillikleri, karabiber, tuz ve naneyi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra bu karışımın üzerine kabartma tozu ile elediğimiz unu da ekleyerek kıvam alana dek karıştırıyoruz. Kıvam alan karışımı yağlanmış fırın kabına alıyoruz ve bir spatula kullanarak karışımın üzerini düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Dinlendirdiğimiz ve kek kalıbından çıkardığımız keki dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. |