Fırın Kabak Mücveri Fırın kabak mücveri, oldukça besleyici ve sağlıklı bir sebze yemeğidir. Ne yazık ki kabak, sofralarda genellikle sevilen bir sebze değildir. Ancak bu şekilde pişirildiğinde, herkes tarafından iştahla tüketilebilir. Bu sayede aile bireylerimiz, özellikle çocuklarımız, kabağın faydalarından yararlanmış olur. Ayrıca fırında kabak mücverini misafirlerinize ara yemek olarak da sunabilirsiniz. Kabak mücverini kare şeklinde dilimledikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve birkaç dal dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdi fırında kabak mücverinin tarifine geçelim. Fırın Kabak Mücveri İçin Gerekli Malzemeler
Fırın Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? Kabakları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyerek suyunu sıkıyoruz. Maydanozu, yeşil soğanı ve dereotunu yıkayıp ince ince doğruyoruz. Derin bir kaseye iki adet yumurtayı kırıyoruz. Mikserle ya da çatal ile köpürene kadar çırpıyoruz. Beyaz peyniri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, peynir iyice ezilmiş olmalı. Daha sonra yeşillikleri de ekliyoruz. Azar azar un ilave ediyoruz. Karışımımız çok cıvık olmamalı, unu eklerken buna dikkat edelim. Pişirme kağıdınız varsa fırın tepsisine serin, yoksa da fırın tepsisini az bir şekilde yağlayın. Malzemeyi tepsiye döküp düzelttikten sonra 160 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz, fırına tekrar alıp kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında kabak mücverimiz hazırdır. Afiyet olsun. |