Genellikle kabak kullanılarak yapılan mücver, farklı sebzelerle de hazırlanabilir. Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapanlar için mükemmel bir alternatiftir. Ayrıca vejetaryen tarzı beslenen kişilerin de favorisi olacak yağsız mücver, kahvaltılarda, öğle ya da akşam yemeklerinde tüketilebilir. Çocuklar için de sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Garnitür olarak da tercih edebileceğiniz yağsız mücver tarifini biz kabakla hazırlayacağız. Siz dilerseniz patates, ıspanak gibi sebzeler de tercih edebilirsiniz. Yağsız mücver tarifine hep birlikte göz atalım. Yağsız Mücver İçin Gerekli Malzemeler
Yağsız Mücver Nasıl Yapılır?Yağsız mücver için öncelikli olarak kabaklar yıkanır. Kabakların kabuğu kazınmadan derin bir kabın içine rendelenir. Kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra rendelenen kabakların üzerine rendelenir. Malzemelerin üzerine yumurtalar ilave edilir. Yeşil soğan ayıklanıp yıkandıktan sonra ince olacak şekilde doğranır ve kabın içine alınır. Aynı şekilde dereotu ayıklanıp yıkanarak doğranıp malzemelere eklenir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber eklendikten sonra ölçülü bir şekilde un ilavesi yapılarak karıştırılır. Karışım boza kıvamında olmalıdır. Tava ocağa alınarak ısıtılır. Peçete hafif yağ batırılarak tavanın her tarafı hafifçe yağlanır. Hazırlanan karışımdan tavaya bir yemek kaşığı yardımıyla alınarak dökülür. Kenarları kaşıkla düzeltilerek arkalı önlü kızartılır. Mücverin ince olması için tavaya alındıktan sonra kaşığın tersiyle bastırılması gerekir. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde kızartılarak havlu kâğıt serilmiş servis tabağına alınır. Yapımı oldukça basit olan yağsız mücver, yağsız kızardığı için tercihen soğuk ya da sıcak tüketilebilir. Afiyet olsun. |
Ben de yağsız mücver yapmak istiyorum ama kabak yerine patates kullanabilir miyim? Ayrıca, tavanı yağlamadan sadece seramik tava kullanarak kızartabilir miyim?
Cevap yazElbette Kubilay, yağsız mücver yapmak için patates kullanabilirsin. Patates, kabak kadar su bırakmayacağı için karışımının kıvamını ayarlarken biraz daha dikkatli olman gerekebilir. Ayrıca seramik tava kullanarak yağsız kızartma yapabilirsin, ancak tavanın yapışmaz özellikte olmasına dikkat et. Yine de tavayı ilk kullanımda hafifçe yağlamak, mücverlerin yapışmaması için faydalı olabilir. Şimdiden afiyet olsun!