Mücver Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
27 Haziran 2024

Mücver Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Mücver Çeşitleri

Mücver, kabak başta olmak üzere çeşitli sebzelerle hazırlanabilen, un, yumurta ve tuz gibi malzemelerin karıştırılmasıyla yapılan bir yemek türüdür. Mücverin içine farklı lezzetler katmak amacıyla çeşitli sebzeler eklenebilir. Sebzeli, kıymalı, patatesli, peynirli gibi birçok mücver çeşidi bulunmaktadır. Mücver, uzun yıllardır yapılan bir yemektir ve kimi zaman köfte şeklinde yapılarak yağda kızartılır, kimi zaman ise fırın tepsisine dizilerek pişirilir. Mücvere havuç, ıspanak gibi sebzeler koyarak mücveri daha zengin hale getirebilirsiniz. Mücver yaparken yeşil soğan, taze nane ve ıspanak sıkça kullanılan sebzelerdendir. Mücverin yapımı oldukça kolay ve hızlıdır; damak tadınıza göre farklı sebzeler kullanarak çeşitli mücver tarifleri oluşturabilirsiniz. Şimdi bazı mücver çeşitlerinin tariflerini inceleyelim.

Fırında Kabak Mücverin Malzemeleri

  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet büyük boy kabak
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Tuz, pul biber, karabiber gibi baharatlar

Fırında Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp rendeledikten sonra üzerine dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı doğrayarak ekleyiniz. Hafifçe karıştırdıktan sonra yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı karışıma ilave edin ve karıştırın. Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları da ekleyerek tahta kaşıkla hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dizerek kızarana kadar pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendeleyerek fırında erimesini bekleyin. Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Tepside Mücver Yapımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak ve patates
  • 2 adet yumurta
  • İki buçuk su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı beyaz peynir ve kaşar rendesi
  • 4 adet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yufka
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • 3 çay bardağı süt
  • İsteğe bağlı bir çay kaşığı nane

Tepside Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

Patates ve kabak soyularak rendelenir. Yumurtanın biri ilave edilir. Maydanoz ve soğan doğranır. Beyaz peynir ve kaşar peynir rendelenir ve hepsi bir kaba alınarak baharatlar eklenir. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Yumurta, süt ve sıvı yağ başka bir kapta çırpılır. Bir yufka ikiye bölünerek biri sosa batırılır ve fırın tepsisine yayılır. Hazırlanan mücver karışımı yufkanın üzerine serilir ve ikinci yufka da sosa batırılarak karışımın üzerine konulur. Fırında 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak şekilde servis edilir. Mücver çeşitleri o kadar fazladır ki her malzeme eklediğinizde farklı bir mücver lezzeti ortaya çıkar. Etli ya da sebzeli olarak yapabileceğiniz mücver tarifleri oldukça zengindir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri