Kıymalı Mücver
Kıymalı mücver, yine kabak kullanılarak yapılan yardımcı bir yemek çeşididir. İçerisinde kıyma olmasından dolayı görsel olarak et köftesine benzer, ekmek tüketilmeden de yenilebileceğinden dolayı vereceğimiz mücver tarifi doyurucudur.
Kıymalı mücver için gerekli malzemeler - 1 Adet normal büyüklükte kabak
- 250 Gram kıyma (Biraz yağlı olursa daha iyi olur)
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Adet yumurta
- 1 Adet orta büyüklükte soğan
- 2 Diş sarımsak
- Biraz kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yeterli miktarda kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı mücver yapılışı
Diğer bütün mücverlerde olduğu gibi öncelikle kabaklar iyice yıkanarak temizlendikten sonra soyulup rendelenir. Rendelenmiş Kabaklar iyice sıkılıp suyu çıkarılarak derin bir kaba alınır ve üzerine sarımsaklar rendelenir. Soğan küçük bir kaba rendelenerek suyu sıkılır ve kabağın üzerine eklenir. Rendelenmiş kabağı, rendelenmiş sarımsağı eklediğimiz kaba kıymayı, yumurtayı, kimyonu, karabiberi, unu ve pul biberi de ekleyerek hafifçe karıştırıp mücverin malzemesini hazırlıyoruz. Mücverde kullanacağımız kıyma biraz yağlı olursa daha güzel olur, yağsız kıyma da mücverin içi kuru kalır tadı pek güzel olmaz. Ocağa kızartma tavasını koyup ocağın altını orta ateşe ayarlıyoruz ve içerisine bol miktarda sıvı yağ koyup ısınmasını bekliyoruz. Bu arada yağ ısınırken hazırladığımız kabaklı mücver malzemesi sulanacağı için suyunu süzüyoruz, bir yemek kaşığı yardımı ile kızdırdığımız yağın üzerine mücverimizden biraz alıp kızgın yağa koyuyoruz ve mücverleri arkalı önlü iyice kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz, yanına patates kızartması veya yoğurt ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 27.10.2016 11:36:21
Yorum Yapılmış "Kıymalı Mücver"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Mücver yemeği, Mücver, ana malzemesi kabak olan bir sebze yemeği olarak mutfaklarımızda yer almaktadır. Ana malzemesi kabak olarak kabul edilmiştir fakat kabağın yerine havuç, karnabahar gibi sebzeler de kullanılarak yapılabilir....
Patatesli Kabaklı Mücver, patates ve kabak sevenler için mükemmel bir lezzete sahip olan patatesli kabaklı mücver herkes tarafından kolaylıkla yapılabilmesinin yanı sıra her evde bulunabilen malzemeler kullanılmasından dolayı sıkl...
Kıymalı mücver, yine kabak kullanılarak yapılan yardımcı bir yemek çeşididir. İçerisinde kıyma olmasından dolayı görsel olarak et köftesine benzer, ekmek tüketilmeden de yenilebileceğinden dolayı vereceğimiz mücver tarifi doyurucu...
Karnabahar Mücver Tarifi: Karnabahar mücveri pankek
görüntüsü lezzeti ile benim en sevdiğim mücverler den birisidir. Hep aynı
sebzelerle aynı şekilde mücver yapmaya alışmışız ama değişiklik istediğinizde
işte bu karnabahar ile...
Ispanaklı mücver tarifi, Ispanaklı mücver sabah kahvaltılarında alternatif olarak sunumunu yapabileceğiniz bir ikramdır. Ayrıca oldukça lezzetlidir. Vitamin olarak da oldukça sağlığa yararlı olan bir besindir. Sabah kahvaltılarını...
Tavuklu mücver tarifi, mücver farklı sebzelerden yapılan, içerisine bir çok malzeme giren bir çeşit köftedir. Mücverin farklı yapılışları ve çok fazla çeşitleri vardır. Kabak mücver, ıspanak mücver, havuç mücver, sebzeli mücver, p...
Yağsız Mücver, genelde kabak kullanılarak yapılsa da, farklı sebzeler kullanılarak da yapılabilir. Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Ayrıca vejetaryen tarzı beslenen kişilerinde favor...
Mücver Fırında, Kimi zaman patatesli kimiz zamanda kabaklı olarak sofralarımızda yer edinen mücver, hem doyurucu hemde zararsız bir besindir tabi ki mücveri yağlı tavada değil fırında yaptığımız takdirde. Birçok yemeğin kızartması...
Fırın kabak mücveri: çok besleyici sağlıklı bir sebze yemeğidir. Ne yazık ki kabak sofrada fazla sevilmez ama bu şekilde pişirilirse herkes tarafından sevilerek yenir. Böylece ailemiz çocuklarımız olsun kabağın faydalarından yarar...
Domates mücveri, geleneksel Türk mutfağının en önemli yemeklerinden birisidir. Genellikle kabakla yapılır fakat diğer sebzelerle de yapılabilir. Lifli ve sulu olmayan sebzelerden yapılan türleri yağda kızartılır. Sulu sebzelerden...
|
|