Sade Mücver Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Sade Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mücver Tarifi

Sade mücver tarifi, herkesin seveceği bir lezzettir. Yapılışı oldukça pratik olup, kolaylıkla hazırlanabilir. Bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyorum, çünkü tadına baktığınızda ne kadar lezzetli olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Özellikle misafirleriniz geldiğinde, hazırlayacağınız birkaç çeşit ikramın yanında mükemmel bir tamamlayıcı olarak öne çıkar. Çıtır çıtır lezzeti ile hem siz hem de misafirleriniz çok beğeneceksiniz. Bu harika sade mücver tarifini hemen denemelisiniz.

Sade Mücver Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 3 tane kabak
  • 2 yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50-75 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için 1-1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Sade Mücver Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları güzelce yıkayın, uç kısımlarını kesip atın. Kabakları soyduktan sonra derin bir kabın içine rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ardından, rendelediğiniz kabakları elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın.

Taze soğanları yıkayıp ince ince doğrayın. Dereotunu da yıkadıktan sonra yaprak kısımlarını kıyın. Beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin. Tuz hariç tüm malzemeleri rendelenmiş kabakların içine ekleyin ve güzelce karıştırın.

Bu sırada, kızartma yapacağınız tavayı ocağa koyup yağı içine dökün ve iyice ısınmasını bekleyin. Isınan yağa mücver harcından yemek kaşığıyla alarak şekillendirip bırakın. Altın sarısı rengini alana kadar alt-üst kızartın.

Kızaran mücverleri havlu peçete serili bir tabağa alın ve üzerine tuz serptikten sonra servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

**Mücverin içine isteğe bağlı olarak havuç veya patates de ekleyebilirsiniz. Bu, mücverin tadını zenginleştirecektir.

**Mücverleri daha hafif bir şekilde tüketmek isterseniz, yağda kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirmeniz yeterlidir.

**Yanında yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çagan Melis

06 Nisan 2024 Cumartesi

Merhaba bu tarifi uyguladım çok güzel oldu ama farklı bir şey de uygulamak istiyorum yapacağım şeyde kabak yerine patates kullanarak aynı ölçüler de ve aynı sürede pişirsem olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba! Evet, kabak yerine patates kullanabilirsiniz. Ancak patatesler kabağa göre daha sert olduğu için pişme süresini biraz uzatmanız gerekebilir. Aynı ölçüleri kullanabilirsiniz, ancak pişme süresini kontrol ederek artırmanızda fayda var. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mücver Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi