Fırında Ispanaklı Mücver için Gerekli Malzemeler
Fırında Ispanaklı Mücver Nasıl Yapılır?Fırında ıspanaklı mücver yapımına başlamadan önce ıspanakları sirkeli su ile iyice temizleyin ve ince ince doğrayın. Maydanozu, dereotunu ve taze soğanı da iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Kurutulmuş ekmekleri mutfak robotunda köftelik bulgur büyüklüğünde inceltin. Derin bir kabın içine lor peynirini, yumurtayı, karabiberi, tuzu, pul biberi, ince kıyılmış naneyi, maydanozu, dereotunu, taze soğanı ve ıspanakları ekleyerek ezmeden karıştırın. Daha sonra üzerine un, ekmek kırıntısı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek sulanmasına fırsat vermeden karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş ısıya dayanıklı bir cam kaba kaşık yardımı ile mücver harcından aralıklı olarak dökün. (Arzu ederseniz kek gibi tamamını dökerek de pişirebilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında 25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırında ıspanaklı mücverin ilk sıcağı çıktıktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Tarifi kek gibi pişirmenizi tavsiye ederim. Çünkü hem daha pratik olur hem de sonrasında istediğiniz gibi keserek servis yaparsanız görüntüsü daha güzel olur. Afiyet olsun. |
Ispanaklı mücveri fırında pişirirken çok sulanmasına neden olabilir mi? Un miktarını artırmak sulanmayı önler mi?
Cevap yazMerhaba Uzer,
Ispanaklı mücverin fırında pişerken çok sulanmasının birkaç nedeni olabilir. Ispanak, yüksek su içeriği olan bir sebzedir ve pişerken su salabilir. Un miktarını artırmak, mücverin daha kıvamlı olmasına yardımcı olabilir ve fazla suyu emebilir. Ancak, un miktarını çok fazla artırmak mücverin dokusunu ağırlaştırabilir. En iyi sonuç için, ıspanakları doğradıktan sonra iyice süzerek fazla suyunu alabilir ve ardından karışıma ekleyebilirsin. Ayrıca, rendelenmiş diğer sebzelerin (örneğin kabak) suyunu da sıkarak azaltmak faydalı olacaktır. Bu şekilde hem un miktarını fazla artırmadan hem de mücverin sulanmasını önleyebilirsin.
Afiyet olsun!