Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında ıspanaklı mücver, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık seçeneğidir. Ispanak, taze otlar ve lor peyniri ile hazırlanan bu tarif, hem besleyici hem de pratik bir yemektir. Fırında yaparak yağ kullanımını azaltabilir, hafif bir lezzet elde edebilirsiniz.
Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri
01 Eylül 2024

Fırında Ispanaklı Mücver için Gerekli Malzemeler


  • Yarım bağ ıspanak
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 adet taze soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 2 dilim kepekli ekmek (bayat ekmek kırıntısı veya galeta unu da kullanılabilir)
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Ispanaklı Mücver Nasıl Yapılır?


Fırında ıspanaklı mücver yapımına başlamadan önce ıspanakları sirkeli su ile iyice temizleyin ve ince ince doğrayın. Maydanozu, dereotunu ve taze soğanı da iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Kurutulmuş ekmekleri mutfak robotunda köftelik bulgur büyüklüğünde inceltin. Derin bir kabın içine lor peynirini, yumurtayı, karabiberi, tuzu, pul biberi, ince kıyılmış naneyi, maydanozu, dereotunu, taze soğanı ve ıspanakları ekleyerek ezmeden karıştırın. Daha sonra üzerine un, ekmek kırıntısı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek sulanmasına fırsat vermeden karıştırın.

Yağlı kâğıt serilmiş ısıya dayanıklı bir cam kaba kaşık yardımı ile mücver harcından aralıklı olarak dökün. (Arzu ederseniz kek gibi tamamını dökerek de pişirebilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında 25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırında ıspanaklı mücverin ilk sıcağı çıktıktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Tarifi kek gibi pişirmenizi tavsiye ederim. Çünkü hem daha pratik olur hem de sonrasında istediğiniz gibi keserek servis yaparsanız görüntüsü daha güzel olur.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Uzer 23 Temmuz 2024 Salı

Ispanaklı mücveri fırında pişirirken çok sulanmasına neden olabilir mi? Un miktarını artırmak sulanmayı önler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Uzer,

Ispanaklı mücverin fırında pişerken çok sulanmasının birkaç nedeni olabilir. Ispanak, yüksek su içeriği olan bir sebzedir ve pişerken su salabilir. Un miktarını artırmak, mücverin daha kıvamlı olmasına yardımcı olabilir ve fazla suyu emebilir. Ancak, un miktarını çok fazla artırmak mücverin dokusunu ağırlaştırabilir. En iyi sonuç için, ıspanakları doğradıktan sonra iyice süzerek fazla suyunu alabilir ve ardından karışıma ekleyebilirsin. Ayrıca, rendelenmiş diğer sebzelerin (örneğin kabak) suyunu da sıkarak azaltmak faydalı olacaktır. Bu şekilde hem un miktarını fazla artırmadan hem de mücverin sulanmasını önleyebilirsin.

Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Ispanak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Ispanak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabaklı Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Kabaklı Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtasız Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Karışık Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Mücver Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
Mücver Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Mücver Nasıl Yapılır?
Mücver Nasıl Yapılır?