Yumurtasız Mücver Mücveri seven ama yumurtayı sevmeyenler ya da yumurta tüketmesi sakıncalı olan kişiler için ideal bir tarif olan yumurtasız mücver, lezzetinden ödün vermeyen bir alternatiftir. Mücverin yapısında kullanılan yumurta, karışımın toparlanmasına yardımcı olur ve pişerken dağılmasını önler. Ancak, yumurtasız mücver yapmak isterseniz, un miktarını biraz artırarak aynı işlevi sağlayabilirsiniz. Bu sayede, lezzetli ve besleyici bir mücver elde edebilirsiniz. Aynı tarifi patates, ıspanak gibi diğer sebzelerle de uygulayabilirsiniz. Hazırsanız, hep birlikte yumurtasız mücver tarifine geçelim! Yumurtasız Mücver İçin Gerekli Malzemeler
Yumurtasız Mücver Nasıl Yapılır? Tüm sebzeleri yıkayıp kurulayın. Önce kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları bir kâsede bekletip, suyunu saldıktan sonra elinizle sıkarak mücveri hazırlayacağınız kâseye alın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Kuru soğanları ise rendeleyin ya da isteyenler robotta ince çekebilir. Dereotu ve maydanozları da doğrayın. Karışımın içerisine karabiber, nane ve kırmızı pul biber ekleyin. Son olarak, biraz tuz ilave edin. Şimdi unu azar azar ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Yumurta kullanmadığınız için karışımı toparlayacak olan un miktarı oldukça önemlidir. Verilen ölçü yeterli gelmezse, biraz daha un ekleyebilirsiniz. Tavanın içine sıvı yağı koyup kızdırın. Kaşık yardımıyla mücver karışımından alarak tavaya koyun. Yemek kaşığı ölçüsü mücver için yeterlidir ve bu şekilde içi de dışı da iyi pişer. Pişen mücverleri altına kâğıt havlu serili servis tabağına alabilirsiniz. Yumurtasız mücveri yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Keziban
20 Mayıs 2024 PazartesiMücveri çok sık yapıyorum ve kabak ile yapıyorum. Yumurtasız mücver nasıl olur biraz şaşırdım. Tamam malzeme açısından daha avantajlı ama tad olarak yumurtasız olduğunda nasıl oluyor? Bence mücverin olmazsa olmazı yumurtadır.
Cevap yazAdmin
20 Mayıs 2024 PazartesiMerhaba Keziban Hanım,
Yumurtasız mücver de gayet lezzetli olabiliyor. Yumurtanın yerini tutacak bağlayıcı malzemeler kullanarak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Örneğin, un miktarını artırabilir, biraz galeta unu ekleyebilir veya rendelenmiş patates kullanabilirsiniz. Bu şekilde mücverin formunu korumasını ve dağılmamasını sağlayabilirsiniz. Tabii ki, yumurtanın verdiği o klasik tat ve dokuyu tam olarak yakalamak zor olabilir ama farklı ve lezzetli bir alternatif denemiş olursunuz. Afiyet olsun!