Kabak mücveri tarifini okuduktan sonra hemen denemek istedim. Özellikle fırında pişirilmesi, sağlıklı bir alternatif sunması açısından dikkatimi çekti. Kabakların suyunu salması için tuzla bekletmek, gerçekten mücverin kıtırlığı açısından önemli bir adım gibi görünüyor. Yumurtalarla yoğurt ve zeytinyağını çırpma aşaması da oldukça pratik. Fırında pişirme süresinin 30-35 dakika olması, diğer tariflere göre daha az zahmetli bir yöntem. Yanında yoğurtlu sos veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilmesi, lezzetini daha da artıracak gibi. Ayrıca, tarifte bahsedilen ekstra bilgiler, yani glütensiz un kullanımı veya sebze ekleme seçenekleri, denemek için harika fikirler. Gerçekten sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir tarif gibi görünüyor. Afiyet olsun!
Kabak mücveri tarifini okuduktan sonra hemen denemek istedim. Özellikle fırında pişirilmesi, sağlıklı bir alternatif sunması açısından dikkatimi çekti. Kabakların suyunu salması için tuzla bekletmek, gerçekten mücverin kıtırlığı açısından önemli bir adım gibi görünüyor. Yumurtalarla yoğurt ve zeytinyağını çırpma aşaması da oldukça pratik. Fırında pişirme süresinin 30-35 dakika olması, diğer tariflere göre daha az zahmetli bir yöntem. Yanında yoğurtlu sos veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilmesi, lezzetini daha da artıracak gibi. Ayrıca, tarifte bahsedilen ekstra bilgiler, yani glütensiz un kullanımı veya sebze ekleme seçenekleri, denemek için harika fikirler. Gerçekten sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir tarif gibi görünüyor. Afiyet olsun!
Cevap yaz